Најаве акција

РАЈАЦ, ДАН ЧИСТИХ ПЛАНИНА – 2022. – ТРОФЕЈ БЕОГРАДА У ПЛАНИНАРСТВУ

ПСК Победа, из Београда, вас позива да узмете учешће у јубиларној 20. планинарској спортској манифестацији „ ДАН ЧИСТИХ ПЛАНИНА“, која је ове године категорисана као републичка акција од посебног значаја за ПСС.  Манифестација ће се одржати на Рајцу, од 24-25. 09. 2022. године, са следећим садржајем и програмом:   24-25.09.   „ ДАН ЧИСТИХ ПЛАНИНА“  […]

РАЈАЦ, ДАН ЧИСТИХ ПЛАНИНА – 2022. – ТРОФЕЈ БЕОГРАДА У ПЛАНИНАРСТВУ Read More »

Дан пешачења 2022. – KОРАK БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ

Планинарски Савез Београда 10. септембра 2022. године организује велику планинарску акцију ,,Дан пешачења”.  “Дан пешачења” представља позив јавности у Београду да се тога дана покрене и направи корак ближе здрављу. Планинари из Београда анимираће старе и младе, породице, тинејџере, пензионере, запослене, школарце и студенте да се тога дана прикључе акцији и препешаче 100 метара или

Дан пешачења 2022. – KОРАK БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ Read More »

Авантуром до знања – о пењању и балансу

Спортски клуб „Трибе“, у сарадњи са Планинарским савезом Београда и Спортским савезом општине Вождовац организује „Дечију радионицу спортског пењања и боравка у природи“. Више информација можете погледати на следећем линку: Dečija penjačka akademija i boravak u prirodi (28.05.2022)

Авантуром до знања – о пењању и балансу Read More »

Првенство Београда у планинском трчању за млађе категорије – 6.3.2022.

Планинарско спортски клуб „Балкан“ под покровитељством Градског секретаријата за спорт и омладину и Планинарског савеза Београда, организује планинску трку Првенство Београда у планинском трчању за млађе категорије “Чичак траил”, у беградском насељу Вишњица, на десној обали Дунава. Пријава за трку на страници: runtrace.net Више детаља о акцији можете погледати на следећем линку http://pkbalkan.org/prvenstvo-beograda-u-planinskom-trcanju-za-mlade-kategorije-6-3-2022/.   Добро

Првенство Београда у планинском трчању за млађе категорије – 6.3.2022. Read More »

Дан пешачења 2021- корак ближе здрављу

Планинарски Савез Београда 11. септембра 2021. године организује највећу овогодишњу планинарску акцију ,,Дан пешачења” под слоганом KОРАK БЛИЖЕ ЗДРАВЉУ! “Дан пешачења” представља позив јавности у Београду да се тога дана покрене и направи корак ближе здрављу. Програм и план акција: Beograd  Početak staze: SC “11. april”  Vreme polaska na pešačenje: 09:00  Opis događaja: U Danu pešačenja PD Azimut

Дан пешачења 2021- корак ближе здрављу Read More »

Prvenstvo u sportskom penjanju

Првенство Београда у спортском пењању „ ГУЧА 2021.“

ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ БЕОГРАДА ВАС ПОЗИВА На „ Првенство Београда у спортском пењању, „ ГУЧА 2021.“ у организацији Пењачког клуба „Гекон“ из Београда  а под покровитељством Планинарског савеза Београда. Првенство је планирано за датум 15. и 16. мај 2021. године, а одржаће се на новој пењачкој  локацији  у Рћанкој пећини, 3км удаљено од места Гуче. Такмичење

Првенство Београда у спортском пењању „ ГУЧА 2021.“ Read More »

Дан чистих планина

ПСК Победа, из Београда, шаље вам позивно писмо, најаву и програм 18. планинарске спортске  манифестације која ће се одржати на Рајцу, 26-27. 09. 2020. године, поводом Дана чистих планина, са следећим садржајем:   РА \“Дан чистих планина\“, планинарење и пешачење из осам различитих праваца на Сувобору и Рајцу, по Рајачкој трансверзали и осталим планинарским стазама; Трофеј Београда

Дан чистих планина Read More »

Letnji alpinistički tečaj 2020

ПОЧЕТНИ ЛЕТЊИ АЛПИНИСТИЧКИ ТЕЧАЈ

На основу плана и програма школовања кадрова Алпинистички одсек Београда “Др Растко Стојановић” организује: ПОЧЕТНИ ЛЕТЊИ АЛПИНИСТИЧКИ ТЕЧАЈ од 15. јуна до 7. јула 2020. године На течај се можете пријавити до 14. јуна 2020. године попуњавањем електронске пријаве. Поводом обележавања 70 година од оснивања, Алпинистички одсек Београда – најстарија алпинистичка организација у земљи –

ПОЧЕТНИ ЛЕТЊИ АЛПИНИСТИЧКИ ТЕЧАЈ Read More »

pobedina skola orjentacije

ПОБЕДИНА школа оријентације за 2020. годину

ПОБЕДИНА школа оријентације за 2020. годину под покровитељством Планинарског савеза Београда. Школа је бесплатна за све полазнике до 18 година старости, полазници од 19 до 27 година плаћају 500 дин, а старији од 27 година 1000,00 дин за све 4 недеље колико траје школа и завршни испит. Полазници не могу бити млађи од 9 година. субота, 22.02.2020.

ПОБЕДИНА школа оријентације за 2020. годину Read More »

Takmicenje u planinarskom Viseboju 2019 Tara

ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛАНИНАРСКОМ ВИШЕБОЈУ

Све израженије тенденције у спорту да се такмичарски карактер, посебно јуниорских категорија, ставе у први план уграђене су и у нови Закон о спорту. Да би планинарство као добро котирана спортска грана задржала или поправило статус неопходно је да у својим активностима што више уведе такмичарски карактер. Управни одбор Планинарског савеза Београда је због тога