Oтворено првенство Београда за јуниоре

На „Oтворено првенство Београда за јуниоре“ у спортском пењању на планини Бељаници, у организацији Пењачког клуба „Гекон“ из Београда и Спортског-пењачког клуба „Осмица“ из Деспотовца, а под покровитељством Планинарског савеза Београда, Спортског савеза Београда и Спортског-пењачког клуба „Осмица“.

Првенство је планирано за датум 08.06.2019.године, а одржаће се на пењачком центру Бељаница у близини Деспотовца.

Такмичење ће се одржати у следећим категоријама: деца и јуниори, а у зависности од категорије којој припадају такмичари ће пењати смерове на „топ роуп“ или „вођење“.

Зарад потребе опремања смерова са комплетима и ужаријом молимо да такмичари понесу адекватну пењачку опрему (комплете, ужад, шлемове…).

Котизација за такмичење се НЕ ПЛАЋА.

СМЕШТАЈНИ КАПАЦИТЕТИ

За потребе такмичења такмичари са пратиоцима се могу сместити у сопственој режији на камп простору или на паркинг простору мотела „Лисине“. Обе локације се налазе поред реке.

Смештај је такође могућ и у мотелу „Лисине“ где такмичари могу добити (уз планинарску књижицу) пун пансион у висини од 15 еура по особи.

Пун пансион подразумева: смештај у једној од соба мотела, доручак, ланч пакет (за време трајња такмичења), вечера (пуна порција) и дезерт.

ПРОГРАМ ТАКМИЧЕЊА

Субота 08.06.2019.год

09:30 – 10:00 Регистрација такмичара

10:00 – 10:45 Технички састанак

11:00 – 18:00 Такмичење

18:00 – 19:00 Сумирање резултата

19:00 – 19:30 Проглашење победника, додела диплома и медаља

ПУТ ДО ПЕЊАЛИШТА

До Бељанице се из правца Београда стиже ауто путем Београд – Ниш. На 90. км искључује се десно за Свилајнац. Из Свилајнца се даље прате путокази за Деспотовац. По доласку у Деспотовац прате се путокази са село Стрмостен и хидро-комплекс „Лисине“. По доласку у Стрмостен настави се даље до хидро-комплекса „Лисине“ који се налази на удаљености од 3км од села Стрмостен.

Пењалиште се налази на седмом километру од рампе, односно у продужетку асвалтног пута који се наставља макадамом.

Из правца Ниша долази се ауто-путем до Ћуприје, затим за Деспотовац и даље путем за Стрмостен.

СПОРТСКИ САВЕЗ БЕОГРАДА И ПЛАНИНАРСКИ САВЕЗ БЕОГРАДА ДОПРИНЕЛИ СУ У ЗНАЧАЈНОЈ МЕРИ РЕАЛИЗАЦИЈИ НАШИХ ПРОЈЕКАТА ОБЕЗБЕЂЕЊЕМ НЕОПХОДНИХ СРЕДСТАВА ЗА ЊИХОВО ФИНАНСИРАЊЕ.