ТАКМИЧЕЊЕ У ПЛАНИНАРСКОМ ВИШЕБОЈУ

Све израженије тенденције у спорту да се такмичарски карактер, посебно јуниорских категорија, ставе у први план уграђене су и у нови Закон о спорту. Да би планинарство као добро котирана спортска грана задржала или поправило статус неопходно је да у својим активностима што више уведе такмичарски карактер. Управни одбор Планинарског савеза Београда је због тога усвојио Правилник о организацији такмичења у планинарском вишебоју (видети на сајту ПСБ-а), који треба да омогући такмичење у изворним планинарским и техничким дисциплинама које до сада нису обухваћене постојећим системом такмичења (пешачење у природи, планинарење и високогорске акције), односно планинарским активностима које планинарски клубови/друштва најчешће реализују.

Планинарски савез Београда као организатор обавештава планинарске клубове/друштва да је такмичење у планинарском вишебоју ушло у план активности ПСБ-а за 2019. годину и да се одвија под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Београда.

Такмичење ће се одржати 26. и 27. октобра 2019. године на Тари. На такмичењу ће бити организоване три планинарске туре за које је вредновање резултата извршено у складу са Правилником о организацији такмичења у планинарском вишебоју и то:

1. Планинарски дом „Тара“ – врх Збориште (1544 мнв) – Заовинско језеро у дужини од 22 км, кумулативне висинске разлике у успону 743м и силазу 644м, број бодова 48.
  2. Планинарска кућа „Тара“ – Солотник – назад истом стазом у дужини 16 км, кумулативне висинске разлике у успону 150м и силазу 370м, број бодова 30.
  3. Планинарска кућа „Тара“ – видиковац Црњесково – Борово брдо – Јаревац у дужини 11 км, кумулативне висинске разлике у успону и силаску 302м, број бодова 23,25.

\"jezero

Предаја пријава је у канцеларији ПСБ-а, Бул. Михајла Пупина 165а (или у пријемном сандучету на вратима канцеларије) почев од 3.10.2019. године и закључно са 23.10.2019. године. Образац пријаве, који се доставља у прилогу, потписан од стране такмичара и оверен од стране планинарског клуба/друштва предаје се секретару ПСБ-а. Пријава се може послати са званичног Емаила планинарског клуба/друштва на Емаил ПСБ-а, с тим што ће пријаву накнадно потписати такмичар. За такмичење се могу пријавити сви планинари чија психо-физичка кондиција и здравствено стање то дозвољава.

\"Zaovinsko

Превоз је организован минибусом (атобусом) по цени од 1.000,00 динара. На Тару се креће 25.10.2019. год. у 16,00 часова, а повратак је планиран 27.10.2019. год. у 17,00 часова.

Смештај је у Планинарској кући „Тара“ по цени од 300,00 дин./ноћи ( услове смештаја погледати на сајту ПСБ-а). Могуће је организовати смештај у приватној радиности по цени од 5 – 10 Еура (у зависности од попуњености смештајног капацитета); за ову ову врсту смештаја потребно је нагласити у пријави.

Пошто у Планинарској кући „Тара“ има добро опремљена кухиња могуће је исхрану обезбедити на тај начин или у оближњим ресторанима.

Аконтација приликом пријаве је 1.000,00 динара уз формулар.

У случају одустајања аконтација се враћа само ако такмичар који је одустао нађе замену.

Пријаве:

1. Станоје Стојковић, секретар ПСБ, 064 6418085, Емаил: psbgd11@gmail.com и
  2. Стеван Јовичић, директор такмичења, 060 0236327, Емаил: stevajov609@gmail.com.