Подмладак Београда – Загајичка брда

Под покровитељством Града Београда Секретријата за спорт и омладину и Планинарског савеза Београда,  Планинарско спортски клуб „Балкан“ организује акцију „КОРАКОМ ДО ЗДРАВЉА  за планинарски ПОДМЛАДАК Београда. Позивамо клубове и друштва чланице ПС Београда да нам се придруже на Загајичким брдима  18.03.2018.

Делиблатска пешчара или Банатски  песак јединствена је пешчара у Европи а налази се у југоисточном делу Војводине, у јужном  Банату.

Ова пространа област површине од око 300km², чије су главне пешчане масе елипсоидног облика окружене плодним лесним пољоприврдним површинама, протеже се између Дунава и југозападних падина Карпата.

Овај споменик историје природе Панонске низије једно је од ретких прибежишта за многе специфичне врсте флоре и фауне, које у европским и светским размерама представљају природне реткости.

Пешчара представља геоморфолошки и еколошко-биогеографски феномен не само Панонске низије, већ и читаве Европе. Специјални резерват природе „Делиблатска пешчара“ је проглашен 1977. године.

\"\"

ПРОГРАМ АКЦИЈЕ

недеља,  18.3.2018
07:00ч    Окупљање  на Студентском тргу
07:15ч     Полазак  према Панчеву. Од Панчева путујемо преко Владимироваца,
Алибунара, Банатских Карловаца до Шушаре.
09:00ч     Долазак у Шушару, припрема за пешачење
09:15ч     Почетак пешачења,  дужина стазе око 12 км
16.30ч     Полазак из Делиблатске пешчаре, око 18.30ч  долазак у Београд,

Опрема:  ципеле, кабаница, рукавице, капа, дуксерица
Пресвлака:
патике, мајица, чарапе, тренерка

Храну понесите у ранцу: 2-3 сендвича, бонжиту, чоколадице, суво грожђе, јабуку, банану, вода 1-2 литар.  Воде нема на стази !!!

Цена превоза :

– 600,00 динара за млађе од 16 година,
– 900,00 динара за старије од 16 година

  • Акција је дотирана од стране Планинарксог савеза Београда

    За акцију је потребно уплатити аконтацију од 500,00 динара и имати планинарску књижицу са уплаћеном чланарином за 2018.годину.

Водичи ПСК «БАЛКАН»:  Миланка Арсић и Горан Савић
Контакт:  Миланка Арсић телефон: 064 182 4440, меил: pkbalkan.srbija@gmal.com

 

Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину, допринели су у значајној мери реализацију наших пројеката обезбеђивањем  неопходних средстава за њихово финансирање.